2011. augusztus 30., kedd

AKCIO!!! Toshiba Satellite P500-1E1 Black W7 - Jelenlegi ára: 284 999 Ft

Sorozat: Satellite P
Processzor: Core i5 450M (2400)
Memória: 4096 (DDR3) MB
Merevlemez: 500 (7200 rpm) GB
Kijelző: 18. 4ʺ HD+ (1680x945)
Videokártya: 1024 MB NVIDIA GF GT330M
Operációs rendszer: Windows7 HomePrem 64 HUN
Optikai meghajtó: Blu-ray Disc (író/olvasó)
Szín: fekete
Jótállás: 2 év
Bluetooth: van
e-SATA: e-SATA/USB
Express Card: van
LAN: 10/100/1000
USB: 3 db
Kártyaolvasó: 4 in 1
Akkumulátor: 6 cellás
Wireless LAN: b/g/n 300mbps
Billentyűzet: magyar
Pozicionáló eszköz: Touch pad
Használt/Új: Új
Numerikus billentyűzet: van
HDMI: van
Webkamera: van
Firewire: van
Egyéb portok: VGA
Sorozat: Satellite P
A Toshiba Satellite® P sorozatú tagjai azon otthoni felhasználóknak készültek, akiknek kedvező árú multimédiás hordozható számítógépre van szükségük internet használathoz és szórakozáshoz. Ezen laptopok stílusosak és nagyszerű multimédiás képességekkel rendelkeznek, köszönhetően a nagyméretű TruBrite® kijelzőnek és a harman/kardon® hangszórók kivételes minőségének. Egyes modellek elérhetőek Blu-ray™ Disc meghajtóval és a nagyfelbontású filmek és többcsatornás hang kivezetését lehetővé tevő HDMI™ -CEC (REGZA Link™ ) kimenettel. Teljesítményük megfelelő a mindennapi otthoni és online munkához vagy tanuláshoz. Tökéletes választás mindazoknak, akik utazás közben vagy otthon, általános célra szeretnék használni laptopjukat. A Toshiba Satellite® P sorozat laptopjai kiszélesítik az szórakozás fogalmát. Azoknak az otthoni felhasználóknak készültek, akik nemcsak az asztal mögött, hanem azon kívül is használni szeretnék laptopjukat. Nagyszerű teljesítményt nyújtanak az otthoni és az irodai szoftverek használata közben. A LifeSpace csomag tartalmazza a Bulletin Board virtuális szervezőtáblát, és a ReelTime™ időrend alapú fájlrendszerező segédprogramot. A klasszikus vagy extravagáns színösszeállítás minden társaságban magához vonzza a tekinteteket. Divatos és vékony külsővel rendelkeznek, így kényelmesen szállíthatóak egy elegáns laptoptáskában.
A Toshiba Satellite® modellcsaládban változatos kijelzőméretűek a laptopok, a legkisebbtől a legnagyobbig, így mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbbet. A mobilitást a kisméretű, könnyű laptopok biztosítják, amíg a nagyméretű kijelzővel rendelkező laptopok multimédiás feladatokra és irodai munkára készültek. A TruBrite® kijelző nagy fényerejű és széles látószögű, így káprázatos képminőséget biztosít a HD filmek és a fotók megjelenítésekor.
A Toshiba egyedi antenna kialakítása kiemelkedő jelerősséget eredményez a WLAN és Bluetooth® eszközök számára. A kijelzőkeret felső részébe épített antenna jobb vételt és kisebb interferenciát biztosít. A Toshiba ConfigFree® program segítségével a hálózati kapcsolatok egy helyen kezelhetőek és profilokba rendezhetőek, így egyszerűen, gyorsan és biztonságosan kapcsolódhat az otthoni vagy a vállalati számítógéphálózathoz és az internethez.
A Toshiba nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a termékei és szolgáltatásai minden tekintetben professzionálisak legyenek, és értéket képviseljenek. Elkötelezett a környezetvédelem területén is, ezért olyan technológiákat fejleszt és alkalmaz termékeiben, amelyekkel csökkenthetőek a környezeti hatások. A termékek energiahatékonyságának növelése az ügyfeleknél jelentős megtakarítást eredményez. A Toshiba hordozható számítógépek megfelelnek az Energy Star és EPEAT™ programok által kialakított tanúsítványrendszereknek és az RoHS irányelveknek.
A Toshiba Satellite® modellcsalád tagjai a gyártó tapasztalatának és a legendás Toshiba minőségnek a megtestesítői. A gyártó a Satellite® P sorozatba vetett bizalmát a 2 év nemzetközi jótállás vállalásával is alátámasztja. A Toshiba jelentős összegeket fordít a kutatás-fejlesztésre, így a termékei mindig magas színvonalat képviselnek, nagyteljesítményűek és megbízhatóak. A mobil számítástechnika határait folyamatosan kutatja, és az eredményeit beépíti a meglévő megoldásokba úgy, hogy csak a legmegbízhatóbb technológiák kerüljenek a laptopokba. Az alkalmazott szoftveres és hardveres technológiák, és az átfogó támogatás jelentik az igazi értéket, amelyet a Satellite® tulajdonosok birtokolnak.
Processzor: Core i5 450M (2400)
Az Intel® Core™ i5 Mobile Processor I5-450M-es modellje 2, 40 GHz frekvenciájával áló teljesítményt nyújt általános otthoni vagy irodai munkavégzés során.
Az alábbi hardveres képességek segítik a rendszer hatékonyabb működését:
- Az Enhanced Intel Speedstep® Technology képességű Intel® processzor terheléstől függően változtatja órajelét, ezáltal energiát takarít meg.
- Az Intel® EM64T képességű Intel® processzor 4 GB-nál több memória megcímzésére képes, ezáltal elérhetővé válnak a 64 bites operációs rendszerek és programok által nyújtott előnyök.
- Az Intel® Virtualization Technology (Intel® VT) képességű Intel® processzor virtualizációs rendszerben működve növeli annak teljesítményét a tisztán szoftveres megoldásokhoz képest.
- Az Execute Disable Bit képességű Intel® processzor hardveresen képes megakadályozni egyes vírusok és rosszindulatú kódok futását, ezáltal segítve rendszerünk vírusvédelmét.
- A Hyper-Threading Technology képességű Intel® processzor több programszál egyidejű futtatására képes, ezáltal növelve a teljesítményt.
- Az Intel® Turbo Boost Technology képességű Intel® processzor terhelés esetén képes az egyes processzormagok órajelét a névleges órajel fölé emelni, így növelve a teljesítményt.
Memória: 4096 (DDR3)
A megfelelő mennyiségű memória alapvetően befolyásolja az operációs rendszer és a felhasználói programok sebességét. Általános otthoni vagy irodai felhasználásra 2-4 GB memória javasolt. Tervezőprogramok, adatbázisok vagy játékok futtatásához 4 GB vagy több memória ajánlott.
Merevlemez: 500 (7200 rpm)
 
Az 500 GB-os, SATA csatolófelülettel ellátott 7200 RPM-es merevlemez kellő kapacitással rendelkezik ahhoz, hogy kényelmesen elférjen rajta az operációs rendszer a felhasználói programokkal együtt, továbbá az adataink. Jellemzően ez egy 500 GB-os merevlemezen 223. 000 dokumentum (2 MB) vagy 148. 700 nagyfelbontású fénykép (3 MB) vagy 89. 200 MP3 zeneszám (5 MB) tárolására elegendő.
A merevlemezen tárolt adatok rendkívül fontosak, sok esetben pótolhatatlanok (családi fotók, videók, dokumentumok). Ezért az adatok védelmére figyelmet és időt kell fordítani. Javasolt a rendszeres adatmentés külső adathordozóra.
A merevlemezhibák lehetnek előre jelezhetőek, illetve váratlanok. Adataink védelme érdekében, az előre jelezhető hibák felderítésére, egyes merevlemezek S. M. A. R. T. képességgel rendelkeznek, így képesek működésüket felügyelni. Külső program segítségével ez az információ kiolvasható a merevlemezből és megállapítható annak állapota (GNU/Linux Ubuntu 9. 10+ Live).
FONTOS MEGJEGYZÉS: A merevlemezgyártók terminológiája szerint 1 GB = 1. 000. 000. 000 byte.
FONTOS MEGJEGYZÉS: A merevlemez formázott kapacitása függ a használt fájlrendszer használatától.
FONTOS MEGJEGYZÉS: Az adatok biztonsága érdekében javasolt a rendszeres adatmentés különféle adathordozók egyikére. Ezek lehetnek az alábbiak: pendrive, CD, DVD, külső (USB vagy eSATA csatolófelületű) merevlemez.
Kijelző: 18. 4ʺ HD+ (1680x945)
A nagyméretű, 18, 4"-os HD (1680x945) kijelzővel szerelt laptop kiválóan jeleníti meg a DVD és HD filmeket, a fotókat és a számítógépes játékokat.
Egy asztali számítógépet helyettesítő, laptop nagyméretű kijelzője hatékonyabbá teszi a munkavégzést és kiteljesíti a multimédiás képességeket.
Egy nagyméretű, normál felbontású WXGA+ (1440x900) kijelzőhöz képest a HD (1680x945) kijelző 22, 5 százalékkal több pixelt tartalmaz, ezáltal a nagyobb munkaterületen átláthatóbb és gyorsabb a munka. A Microsoft Excel® vagy OpenOffice. org Calc táblázatkezelő programok használata során több cella látható egyidejűleg a kijelzőn. A népszerű képszerkesztő programokkal (Adobe® Photoshop®, Corel® PHOTO-PAINT® ) egy HD (1680x945) felbontású kijelzőn könnyebben szerkeszthetők a képek.
Egy HD (1680x945) felbontású LCD-TFT kijelző a legmegfelelőbb munkára és otthoni multimédia feladatokra, HD videók vagy nagyfelbontású játékok megjelenítésére
Videokártya: 1024 MB NVIDIA GF GT330M
Az NVIDIA® GeForce® GT 330M 1 GB dedikált videómemóriával szerelt videókártya kiemelkedő teljesítményt nyújt a laptop árkategóriájában. A DirectX® 10. 1 és Shader Model 4. 1 határozza meg napjaink játékaiak látványvilágát, azaz a speciális vizuális effekusokat, amelyek még varázslatosabb élményt eredményeznek. A professzionális 3D-s tervezőprogramok segítségével kihasználhatóak az OpenGL 2. 1 lehetőségei. Az NVIDIA® GeForce® technológiái magukra vállalnak minden vizuális számításokkal kapcsolatos feladatot, tehermentesítve a processzort, ezáltal gyorsabbá és rugalmasabbá téve a rendszert.
Az NVIDIA® GeForce® videókártyákhoz tartozó meghajtóprogram, az NVIDIA® TurboCache™ funkción keresztül az 1 GB dedikált videómemória mellé extra memóriát képes lefoglalni, amennyiben a programoknak szükségük van rá. Ennek mérete függ a rendszerbe épített memória mennyiségétől.
Az NVIDIA® Verde™ Notebook Driver Program egyszerű meghajtóprogram letöltést biztosít az NVIDIA® ION™, NVIDIA® GeForce®, NVIDIA® Quadro® NVS, NVIDIA® Quadro® FX videóprocesszorokhoz. Az optimalizált meghajtóprogramok új verziói növelik a teljesítményt és a megbízhatóságot.
Az NVIDIA® Control Panel segítségével a videókártya összes képessége egy helyen kezelhető, amelyek profilokba rendezhetőek. Részletesen testreszabhatatóak a kijelző paraméterei, a szín és 3D-s beállítások.
Az NVIDIA® PowerMizer® intelligens energiagazdálkodási megoldás hatékonyan növeli az akkumulátoros üzemidőt és csökkenti az energiaveszteséget. A teljesítmény és az üzemidő legjobb egyensúlyát eredményezi, folyamatosan a háttérben működve. A kevesebb hőt termelő videóprocesszor, normál használat mellett csendesebb működésű laptopot eredményez.
Az NVIDIA® PureVideo® HD jelenti az alapját a Blu-ray™ Disc és HD tartalmak lejátszásának. Hardveresen gyorsítja a H. 264, MPEG-2, VC-1 és WMV formátumú médiák lejátszását. A videóprocesszorba integrált, dedikált videófeldolgozó egység és az optimalizált NVIDIA® driver csökkenti a processzorhasználatot és alacsony energiafelhasználást eredményez. Ennek eredményeként alacsonyabb a hőtermelés, és hosszabb az akkumulátoros üzemidő.
Az NVIDIA® CUDA™ technológia egyedi módon használja ki a videókártya stream processzorait, tehermentesítve a processzort. Ezen képességet kihasználó felhasználói programok gyorsabban végeznek a feladatukkal, mintha ez a processzoron futna.
- Gyorsabb a videószerkesztés és kódolás NVIDIA® CUDA™ támogatással rendelkező szoftverrel (CyberLink PowerDirector 7).
- Az NVIDIA® CUDA™ technológiát maximálisan kihasználják a Berkeley egyetem által indított BOINC projekt tudományos számításai, melyekhez szabadon csatlakozhat bárki.
A népszerű C nyelvre épülő OpenCL programozási nyelv használatával lehetőség van a videóprocesszoron futó saját programok írására. Az OpenCL igazi erejét a párhuzamosan feldolgozható programok írása jelenti, melyek egy videóprocesszoron lényegesen gyorsabban futnak, mint a processzoron. Ilyen programok jellemzően a videófeldolgozó és a matematikai műveleteket végrehatjó programok.
Operációs rendszer: Windows7 HomePrem 64 HUN
Microsoft Windows® 7 Home Premium 64-bit
A számítógép szoftveres védelmének első lépcsőfoka az operációs rendszer naprakészen tartása. A Windows Update szolgáltatáson keresztül automatikusan frissíthető az operációs rendszer, a Microsoft Office és Windows Live™ Essentials programok.
A DirectX® a legnépszerűbb multimédiás programozási felület, amelyet minden Microsoft Windows® operációs rendszeren futó számítógépes játék és multimédiás program használ. A Microsoft Windows® 7 operációs rendszerben a DirectX® 11 az alapja a grafikai és multimédiás effektusoknak.
Könnyű és gyors csatlakozást biztosít az internetes társadalomhoz a Windows Live™ Essentials programcsomag. A Windows Live™ Messenger segítségével kapcsolatban maradhat barátaival és családjával. Cseveghet, hanghívást kezdeményezhet vagy akár videofonálhat a partnerlistáján szereplőkkel. Különböző e-mail fiókjait (Hotmail®, Yahoo! ® Mail vagy Gmail™ ) egyszerűen, egy helyen kezelheti a Windows Live™ Mail kliens használatával. A népszerű blogportálokon (Windows Live™, Wordpress, Blogger™, LiveJournal™, TypePad® és még sok egyéb) lehetőség van saját blog közzétételére, melyhez a tartalom összeállítása és feltöltése a Windows Live™ Writer programmal könnyedén megtehető. A Windows Live™ Fotótár nagyszerű felületet biztosít a digitális fényképezőgépről vagy kameráról áttöltött fényképek és videók kezelésére. Könnyedén böngészhetőek és pár kattintással on-line albumba tölthetőek kedvenc multimédiás anyagai. Diavetítések és nagyszerű filmek készíthetőek a Windows Live™ Movie Maker programmal, melyekhez zenei aláfestés és speciális effektusok társíthatóak. Egyedi videóit megmutathatja a népszerű YouTube™ videómegosztó portálra történő feltöltéssel. A Windows Live™ széleskörű lehetőségeket biztosít az Internet aktív használatára, ezért szükségessé vált a Windows Live™ Családbiztonság funkció integrálása. Ezáltal kezelhetővé és megfigyelhetővé válnak a felhasználók internetes tevékenységei. Megvédhetőek a felhasználók az internetes tartalmaktól, megtudható, hogy milyen oldalakon tartózkodtak, milyen programokat használtak, és mennyi időt töltöttek a számítógép előtt. A Windows Live™ Eszköztár az Internet Explorer® böngészőbe beépülve mindig elérhetővé teszi a Windows Live™ szolgáltatásokat.
A népszerű böngésző új verziója, az Internet Explorer® 8 gyorsabb, biztonságosabb és egyszerűbben kezelhető. A finomított működésű keresőmező azonnali javaslatokat kínál beírás közben, segítve a legmegfelelőbb keresőszó gyors megtalálását. A gyorssegédek használatával anélkül kereshetőek a népszerű oldalak (Yahoo! ®, Wikipedia), hogy el kellene navigálni az oldalról. A gyorsan változó adatok nyomon követésére szolgál a Web Slice funkció. Az időjárás, árfolyam, sporteredmény, árverés és még sok más rendszeresen frissített információról azonnali értesítés jelenik meg a böngészőben. A SmartScreen szűrő segít védekezni az adathalász jellegű támadásokkal, az internetes csalásokkal, valamint a meghamisított és kártevő programokat terjesztő weboldalakkal szemben. InPrivate böngészés közben a felhasználók böngészési szokásait, a meglátogatott weboldalakat, a jelszavakat, a keresési előzményeket a böngésző nem tárolja el, így ezek más felhasználók előtt rejtve maradnak.
A továbbfejlesztett asztali navigáció három egyszerű és mégis nagyon hatékony szolgáltatást kínál az ablakok kezelésére. Az Aero Shake funkció lehetővé teszi, hogy könnyedén előtérbe kerüljön a munkaablak. Az ablaktáblára kattintva és megrázva azt, az összes ablak a tálcára kerül, majd újra megrázva ismét láthatóvá válnak. Az asztal jobb alsó sarkába húzva az egérmutatót, az Aero betekintés funkció az összes ablakot átlátszóvá változtatja, megjelenítve az asztalon található ikonokat és minialkalmazásokat. Az Aero Snap az ablakok átméretezésére szolgáló gyors módszer. Az ablakok képernyő szélére történő húzásával teljes méretűre nagyíthatóak vagy függőlegesen kiterjeszthetőek.
A Microsoft Windows® 7 elhagyta az oldalsávot, de a népszerű minialkalmazások funkciót továbbfejlesztve megtartotta. Az asztalon bárhová elhelyezhető minialkalmazások információkat és szórakoztató elemeket (híreket, képeket, játékokat, segédprogramokat) jelenítenek meg.
Az Otthoni csoport funkció egyszerűsíti a fájlok és nyomtatók megosztását az otthoni hálózaton. Két vagy több, Microsoft Windows® 7 operációs rendszert futtató számítógép hálózatba kötésével zenék, képek, videók és dokumentumok oszthatóak meg másokkal.
A Windows Media Center nagy teljesítményű otthoni szórakoztatóközponttá varázsolja a számítógépet. A TV tuner eszközök képességeit a Windows Media Center teljes mértékben kihasználja, minden modern televíziós és rádiós funkcióval együtt. Élő- és rögzített televíziós műsorok válnak elérhetővé, melyek szüneteltethetőek és visszatekerhetőek. Azonos felületen nézhetőek az internetes televízióadások is. A program képes lejátszani a DVD filmeket és audió CD lemezeket, tartalmazzanak akár DivX®, MOV, Xvid, MP3 formátumú multimédiás anyagot. Böngészhetőek a képek, és akár háttérzenével kiegészített diavetítés is indítható.
A Biztonsági mentés és visszaállítás funkció segítségével biztosítható az adatok védelme. Rendszeres adatmentéssel megelőzhető a felhasználói vagy hardverhibákból eredő adatvesztés. Lehetőség van a kiválasztott mappák kézi vagy időzített módban történő mentésére külső merevlemezre vagy optikai adathordozóra. Az adatok védelme érdekében célszerű a biztonsági másolatot titkosítva, a számítógéptől távol tárolni.
FONTOS MEGJEGYZÉS: A szoftverek használatának feltételeit a szoftverhez tartozó EULA (End User Licence Agreement – Végfelhasználói licencszerződés) tartalmazza.
FONTOS MEGJEGYZÉS: Egyes programok használatához és szolgáltatások igénybevételéhez szélessávú internetkapcsolat szükséges.
Optikai meghajtó: Blu-ray Disc (író/olvasó)
Blu-ray™ Disc író/DVDRW Super Multi meghajtó segítségével elérhetővé válnak a nagyfelbontású, akár FullHD videóanyagot és többcsatornás hangot tartalmazó lemezek nyújtotta élmények. A 25 GB, illetve 50 GB tárolására képes Blu-ray™ Disc megfelelő kapacitással rendelkezik ahhoz, hogy adatmentéshez is kényelmesen használható legyen. A DVDRW Super Multi képességű meghajtó írja napjaink népszerű CD (74 perc – 650 MB, 80 perc – 700 MB) és DVD (DVD5 4, 7 GB és DVD9 8, 5 GB) formátumait, olcsó és gyors megoldást kínálva az adatok mentéséhez.
Szín: fekete
Jótállás: 2 év
A jótállási idő 2 év, amely a szoftverekre nem vonatkozik.
Kiterjesztett jótállás vásárlására bizonyos gyártóknál a vásárlás napjától számított 90 napon belül van lehetőség. Az így megszerzett plusz 1 vagy 2 év az akkumulátorra és a szoftverekre nem vonatkozik.
Bluetooth: van
Bluetooth®: Egér, billentyűzet, headset, mobiltelefon és egyébBluetooth® óval ellátott készülék csatlakozhat vezeték nélkül a számítógéphez.
e-SATA: e-SATA/USB
Az eSATA csatlakozó segítségével külső merevlemez vagy külső optikai meghajtó csatlakoztatható a laptophoz, maximum 2 méter hosszú kábellel. Előnye az USB és IEEE 1394 csatlakozóval szemben, hogy nincs szükség átalakítóra. A rendszer az eszközöket teljes sebességgel, natív módban működteti.
Express Card: van
Az ExpressCard® a jól bevált, de immár lassúnak számító PCMCIA (PC Card) foglalat leváltására létrehozott szabvány. Az ExpressCard® /54 és ExpressCard® /34 elnevezések a kártyák szélességére utalnak, ami rendre 54 mm illetve 34 mm. A keskenyebb kártya használható az ExpressCard® /54 foglalatban is. Az ExpressCard® csatlakozófelülettel ellátott eszközök között megtalálhatóak a mobilinternet modemek, TV tunerek, professzionális hangkártyák, SmartCard olvasók, vezetékes- és vezeték nélküli hálózati kártyák, memóriakártya olvasók és adapterek (PCMCIA (PC Card), USB, IEEE 1394, eSATA, RS-232 (soros port), IEEE 1284 (párhuzamos port), és még sok más).
 
LAN: 10/100/1000
Gigabit LAN (10/100/1000 Mb/s): Teljes, maximum 1000 Mb/s sebességű csatlakozást biztosít az otthoni hálózathoz vagy a szélessávú vezetékes internet-szolgáltatáshoz.
USB: 3 db
USB 2. 0 a legnépszerűbb univerzális csatlakozó, melyet az összes modern operációs rendszer támogat. Maximum 480 Mb/s átviteli sebességre képes, így a csatlakoztatott eszközök teljes sebességgel tudnak működni. A laptopokon található USB-A típusú csatlakozóhoz átalakító segítségével csatlakoztathatóak az USB-A vagy USB-B csatlakozók mini vagy mikro változatait használó eszközök.
Kártyaolvasó: 4 in 1
Digitális fényképezőgépek és mobiltelefonok által használt népszerű memóriakártya típusok közül a Secure Digital™ (SD™ ), MultiMediaCard™ (MMC™ ), Memory Stick™ és Memory Stick PRO™ (MS™, MS PRO™ ) használatára van lehetőség a a memóriakártya-olvasóban. Ugyanezen formátumok micro és mini változatai átalakítón keresztül használhatóak.
Akkumulátor: 6 cellás
 
Az újratölthető Li-ion akkumulátorok élettartama véges, működésük kémiai jellegéből adódóan. Jellemzően 1-3 év alatt, folyamatos teljesítménycsökkenéssel használódnak el Töltés közben az akkumulátor és a töltő melegedhet. A laptop használata közben, terheléstől függően a töltő akár fel is forrósodhat. A laptop használata során az akkumulátort eltávolítani nem szükséges, de rendszeres (hetente legalább egyszer) használata ajánlott. Az akkumulátorok teljesítménye 0 °C alatt és 30 °C felett csökken.
Az akkumulátoros üzemidő nagymértékben függ az akkumulátor adott időben mérhető teljesítményétől és a laptop teljesítményfelvételétől.
Wireless LAN: b/g/n 300mbps
Lehetőséget teremt wireless LAN access point vagy router hatókörébe érve annak hálózatához csatlakozni, illetve két laptopot rádióhullám segítségével számítógép-hálózatba kötni (ad-hoc). A különböző szabványok eltérő működési frekvenciát és maximális sebességet határoznak meg: 802. 11b: 2, 4 GHz, 11 Mb/s, 802. 11g: 2, 4 GHz, 54 Mb/s, 802. 11n: 2, 4/5 GHz, 248 Mb/s.
Billentyűzet: magyar
A felhasználó és a számítógép közötti kapcsolattartás legfontosabb eszköze a billentyűzet. A sikeres és gyors munkának elengedhetetlen feltétele, hogy a felhasználó ismerje a billentyűzeten található jeleket és azok pontos helyét. A laptopok billentyűzetén egyedi jelek is találhatóak, amelyek különböző, a gyártók által meghatározott funkcióval rendelkeznek. Ezek a jelek eltérő színnel kerülnek a billentyűzetre. Ilyen funkciók lehetnek a kijelző fényerejének növelése és csökkentése, hangerő növelése és csökkentése, hibernálás és készenléti állapot parancsa, monitorok közötti váltás parancsa, touchpad kikapcsolása és engedélyezése, numerikus billentyűzet kikapcsolása és engedélyezése, és még sok más. Ezeket a funkciókat az Fn billentyű és a kívánt funkcióbillentyű együttes lenyomásáva érhetjük el.
Pozicionáló eszköz: Touch pad
A touchpad az egérmutató mozgatására szolgáló eszköz. Funkcionálisan ugyanazt nyújtja, mint az egér.
Használt/Új: Új
Numerikus billentyűzet: van
HDMI: van
A HDMI™ csatlakozó digitális videó és audió jelek tömörítetlen átvitelére szolgál televízióra, monitorra vagy projektorra. HDMI™ multimédia kimenet segítségével könnyedén csatlakoztathatóak nagyfelbontású televíziók, és akár FullHD tartalom is megjeleníthetővé válik a többcsatornás audiótartalom mellett. A digitális tartalomvédelemmel (HDCP) ellátott anyagok is megjeleníthetőek a külső kijelzőkön. A HDMI™ szabvány teljes kompatibilitást biztosít a DVI szabvánnyal, így minőségromlás nélkül használhatóak a HDMI™ -DVI átalakítók videókép átvitelére.
Webkamera: van
A beépített webkamera elérhetővé teszi a népszerű azonnali üzenetküldő (Instant Messaging) szolgáltatásokat, így lehetőség nyílik az Interneten keresztül kezdeményezett és fogadott hanghívásokra, vagy akár videotelefonálásra (Windows Live™ Messenger, Skype™ ).
Firewire: van
IEEE 1394, az Apple által FireWire, a Sony által i. LINK néven jelzett csatlakozó 400 Mb/s sebességet biztosít a csatlakoztatott eszközöknek, minimális processzorhasználat mellett. A szabvány kidolgozásánál a valós idejű, folyamatos adatátvitel igényeit vették figyelembe, ezért multimédiás célokra alkalmasabb, mint az USB szabvány. Legnépszerűbb felhasználási területei a professzionális hangkártyák és digitális kamerák, melyek maximum 4, 5 méteres kábellel csatlakoztathatóak.
Egyéb portok: VGA
A VGA csatlakozó segítségével egyszerűen csatlakoztathatóak a monitorok, projektorok és televíziók a számítógéphez.



Jelenlegi ára: 284 999 Ft

Az aukció vége: 2011-09-07 22:46
. AKCIO!!! Toshiba Satellite P500-1E1 Black W7 - Jelenlegi ára: 284 999 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése